Header image alt text

Espanja

Espanja kohde ja matkailutietoa.

Mallorca

Monen suomalaisen etelänloma muistot alkavat Mallorcalta. Kaikki eivät muista matkalta mitään. Pesetoja kului ja hauskaa oli. Suomalaiset osasivat sen verran espanjaa, että osasivat tilata drinkkejä ravintolassa. Ja vaikka ei osannut yhtään espanjaa niin ei hätää, kaikissa baareissa ymmärrettiin sen verran suomea, että juomat saatiin pöytään. Ja vaikka ei aina ymmärretty niin suomalaisia ymmärrettiin sen verran, että heillä on ainainen jano. Tulevat tuhansien järvien maasta kuumalle ja kuivalle Välimeren saarelle, juomaan. Naiset muistavat varmaan, miten ihastuttavan eksoottisia olivat drinkkien nimet siellä ”Maliorkalla”. Lumumba taisi olla se kaikkien suosikki. Ainakin helppo lausua pienessä hiprakassa.

Hotellin aamiaisella ei yleensä ollut buffet tarjoilua, vaan pöytään kannettiin kahvikuppi, paahtoleipä ja keitetty kananmuna. Siihen aikaan ruoka oli kaikkialla arvokkaampaa kuin nykyään. Kotimaassa jouduit maksamaan lisähintaa, jos otit lihapiirakkaan mausteita. Hampurilaisia eikä hampurilaisbaareja ei ollut missään.

Mitä lieneekin muistoissasi nyt niin tänä päivänä Mallorca on ihan samanlainen rantalomakohde kuin mikä tahansa muukin Välimeren lomakohde. Turistit otetaan avosylin vastaan. Palvelut ja muut systeemit toimivat niin hyvin kun ne vaan Espanjassa voivat toimia.

Tässä tietoa nykypäivän Mallorcasta

Mallorcan upeat rannat ja lomakohteet

Mallorca tunnetaan erityisesti upeista rannoistaan ja monipuolisista lomakohteistaan. Saaren rannikko tarjoaa lukuisia hiekkarantoja, turkoosin sävyistä merta ja upeita maisemia. Suositut lomakohteet, kuten Magaluf, Palman Nova ja Alcúdia, houkuttelevat matkailijoita ympäri maailman aurinkoa, merenrantaelämää ja aktiivista rantalomaa varten. Vesiurheilun ystävät voivat nauttia surffauksesta, sukelluksesta, purjehduksesta ja vesihiihdosta.

Kulttuuri ja nähtävyydet Mallorcalla

Mallorca tarjoaa myös monia kulttuurisia nähtävyyksiä ja mielenkiintoisia kohteita tutkittavaksi. Palman vanhakaupunki, eli Palma de Mallorca, hurmaa historiallisilla kujillaan, goottilaisella katedraalillaan (La Seu) ja Almudainan palatsillaan. Saarella on myös useita linnoja ja linnoituksia, kuten Bellverin linna, joka tarjoaa upeat näkymät yli Palman. Lisäksi Mallorcan kylät ja kaupungit, kuten Valldemossa, Sóller ja Pollença, tarjoavat viehättävää perinteistä ilmapiiriä ja kulttuurikohteita, kuten museoita ja historiallisia rakennuksia.

Aktiiviloma ja luontoretket

Mallorca houkuttelee myös aktiivilomailijoita ja luonnonystäviä monipuolisilla mahdollisuuksillaan. Saaren vuoristoiset alueet tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia vaelluksille, pyöräretkille ja kiipeilylle. Esimerkiksi Serra de Tramuntana -vuoristo on UNESCOn maailmanperintökohde ja tarjoaa upeita patikointireittejä. Lisäksi Mallorcan sisämaan luontokohteet, kuten Drachen-luolasto ja saaren luonnonpuistot, tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia luonnon kauneudesta.

Gastronomia ja herkulliset maut Mallorcan ruokakulttuuri on myös osa saaren viehätystä. Perinteiset herkut, kuten sobrassada (mausteinen makkara), ensaimadas (makeat leivonnaiset) ja paella, tarjoavat maistuvan makumatkan paikalliseen ruokakulttuuriin. Lisäksi saarella on lukuisia ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia tuoreista merenelävistä, paikallisista viineistä ja herkullisista tapaksista.

Mallorcan Maantiedettä
Alueen pääkaupunki on Palma, tarkemmin sanottuna Palma de Mallorca. Usein Palma sekoitetaan Kanarian Saarten pääkaupunkiin Las Palmasiin tai yhteen Kanarian saareen La Palmaan. Mallorcan saari sijaitsee Välimeren länsiosassa, melko etäällä Ranskan ja Espanjan rannikoilta. Saariryhmää johon Mallorca kuuluu sanotaan Baleaarien saariryhmäksi.
Mallorca on noin 70 kilometriä pitkä pyöreähkö saari ja se kuuluu Espanjalle ja on näin ollen osa Euroopan unionia. Saari on muodostunut vulkaanisen toiminnan tuloksena ja on melko vuoristoinen.

3 Comments

  1. Tuija sanoo:

    Voi, mitä muistoja toitkaan mieleen yllä olevalla varsin humoristisesti kirjoitetulla mutta silti aivan totuudenmukaisella artikkelilla! Valitettavasti juuri noin suurin osa suomalaisista turisteista silloin(kin) käyttäytyi, nykyään ollaan jo opittu paremmin suuren maailman tavoille. Miehet lähti ”Maliorkalle” sen hullunhalvan viinan perässä, monilla naisilla näytti olevan kuuma kesäromanssi mielessä…eipä ihme, että siihen aikaan pohjoismaalaisia naisia pidettiin helppoina ja miehiä juoppoina. Itse en kännitellyt tai antautunut Juanien leikkikaluksi, joten en useinkaan kehdannut kertoa olevani Suomesta, nykyään jo kehtaan!

  2. Mallorcan suomalaiset sanoo:

    Pitkälti se suomalaisten touhu on edelleen samanlaista Mallorcalla,kuten muissakin suosituimmissa lomakohteissa tuolla Välimerellä. Vuosien myötä suuren maailman tapoja on onneksi opittu jonkin verran, mutta kyllä usein rannoilla humppa soi radiosta ja kaljapullo on tiukasti kädessä. Suomalaisravintoloita ja baarejakin on siinä sivussa avattu, jottei muusista ja nakeista tule vieroitusoireita. Viinakset on edelleen halpoja Alkon kiskurihintoihin verrattuna, joten tankattua tulee reilusti ja tuliaisiksi matkalaukkukin täyttyy vahvoilla juomilla.

  3. Mallorca tänään sanoo:

    Varmaan monille kuulostikin tutulta tuo Mallorcan kuvauksen alkukappale…samaan henkeen valitettavan monet suomalaiset siellä tänäänkin lomailee. Halpa viina vetää puoleensa kuin hunaja mehiläistä, ja kun sen päälle saatavilla on vieläpä lämmintä auringonpaistetta ja ihanaa rantahietikkoa, ei olekaan vaikea ymmärtää Mallorcan taikaa.Varmaan jo sieltäkin löytyy suomalaisravintola muuseineen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *