Header image alt text

Espanja

Espanja kohde ja matkailutietoa.

Barcelona

Barcelona matkakohteena

Suomalaiset muistavat Barcelonan varmasti parhaiten Olympiakisoista, jotka järjestettiin Barcelonassa vuonna 1992. Nuo kisat olivat merkittävät, sillä ne olivat ensimmäiset Olympiakisat Espanjassa ja koko Iberian niemimaalla.

Kaupunki ja asukasluku

Barcelona sijaitsee Katalonian maakunnassa ja toimii sen pääkaupunkina. Kaupunki sijaitsee Espanjan koillisosassa Välimeren rannalla, melko lähellä Ranskan rajaa. Barcelona on Espanjan toiseksi suurin kaupunki heti Madridin jälkeen, ja siellä asuu noin 1,6 miljoonaa ihmistä. Alueella puhutaan paikallisen kielen, Katalaanin, lisäksi myös Espanjaa. Katalaani onkin Euroopan unionin suurin vähemmistökieli.

Ilmasto ja lämpötilat

Ilmastollisesti Barcelonassa vallitsee välimeren ilmasto. Kesät ovat kuumia ja kuivia, kun taas talvet ovat kosteampia ja viileämpiä. Tammi-helmikuu on kylmintä aikaa, ja keskilämpötilat pyörivät noin 10 asteen tuntumassa. Heinä-elokuussa lämpötila kohoaa korkeimmilleen, yleisesti noin 30 asteen tienoille. Meren läheisyys viilentää ilmaa, mikä estää lämpötilan nousemisen yli 40 asteen.

Matkailun houkuttelevuus

Barcelonassa vallitseva ilmasto tarjoaa ihanteelliset olosuhteet matkailijoille nauttia kaupungin ulkoilmasta ja upeista rannoista. Kaupungin sijainti Välimeren rannalla mahdollistaa myös monipuoliset vesiurheilulajit ja vesiharrastukset. Lisäksi Barcelonassa järjestetään lukuisia ulkoilmakonsertteja ja festivaaleja kesäisin, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että kansainvälisiä kävijöitä. Barcelona on todellinen helmi Espanjan matkailutarjonnassa, jossa yhdistyvät ainutlaatuinen kulttuuri, upea arkkitehtuuri ja aurinkoinen ilmasto.

barcelonan olympiakisat

Barcelonan olympiakisat

 

Perustiedot Barcelonasta:
Asukasluku: 1,6 miljoonaa
Suuntanumero: 93 Espanjasta, Suomesta +3493
Autonominen alue: Katalonia
Barcelona sijaitsee rannikolla ja siis vain vähän yli merenpinnan tason yläpuolella.

7 Comments

 1. Barcelonan vanhakaupunki sanoo:

  Barcelonan vetonaula on ehdottomasti sen ihana vanhakaupunki, Ciutat Vella. Se on yksi Euroopan suurimpia lajissaan,ja keskiajalla rakennetuilla kujilla pääseekin ihastelemaan kauniita rakennuksia, vanhaa goottilaista katedraalia ja todella viehättäviä katujen ylitse vieviä pieniä kaarisiltoja, jotka yhdistävät sen molemmilla puolilla olevia taloja. Alue on myös pulloillaan pikkuisia kahviloita, baareja ja ravintoloita, sekä kauppoja.

 2. Barcelonan valtit? sanoo:

  Olisi kiva lukea sivustolta lisää Barcelonasta, etenkin kaupungin nähtävyyksien osalta. Onko siellä mitään todella erikoista, jonka takia kannattaa valita juuri Barcelona kaupunkikohteeksi, eikä esim. Madridia?

 3. Hola sanoo:

  Jaa,Barcelona vai Madrid, siinäpä hyvä kysymys. Mielestäni tuo on pitkälti makuasia, kuka tykkää äidistä, kuka tyttärestä. Barcelonan valttina on sen sijainti merenrannalla, eli voit samalla viettää sekä ranta- että kaupunkilomaa, Madridissa se ei onnistu. Barcelonan katukuvaa piristävät myös erikoiset Gaoudin suunnittelemat rakennukset, jotka ovatkin suosittuja nähtävyyksiä. Kaupunki on myös hintatasoltaan Madridia halvempi. Madridissa taas on nähtävillä enemmän historiallisia muistomerkkejä, myös sen ravintoloiden antia ylistetään paremmaksi. Kummastakin löytyy loistavat ostosmahdollisuudet ja vilkasta yöelämää, vaikka Barcelonan yökerhot ovat usein monikerroksisia jättimäisiä rakennuksia.

 4. Nähtävyyksiä sanoo:

  Löytyy Barcelonastakin roppakaupalla kivoja nähtävyyksiä. Museoiden parhaimmistoa edustavat mm. Katalonian kansallinen taidemuseo, Museu Nacional d’arte de Catalunya, Espanjalainen kylä – museoalue aivan Barcelonan sydämessä – ja tietysti Picasso-museo. Muista mainittakoon vaikka ihastuttavat Montjuicin tanssivat suihkulähteet, Arc ed Triomfin erikoinen riemukaari ja Gaudin suunnittelema futuristinen Guellin puisto.

 5. Pettynyt sanoo:

  Itse taas petyin Barcelonaan jonkin verran, vaikka olin lukenut lähinnä positiivisia kommentteja. Koin sen liian meluiseksi ja sekasortoiseksi, jossa ei ollut erityisen helppo liikkuakaan. Paikalliset tosin oli ystävällisiä,mutta englantia ei kamalan moni tuntunut osaavan.

 6. Kartsa sanoo:

  Barcelonassa ei ollut itselleni oikeastaan mitään houkuttelevaa enkä sinne ole toista kertaa missään tapauksessa menossa! Aurinkorannikolle tai Kanarialle vaan, ne onkin jo tuttuja paikkoja.

 7. Aino sanoo:

  Varkaita on paljon liikkeellä turistien suosimilla paikoilla, myös Barcelonssa,joten kehoitan suureen varovaisuuteen omaisuuden kanssa! Jättäkää kaikki arvokas kotiin tai sitten hotellin kassakaappiin. Itseltäni vedettiin voimalla olkalaukku mukaan, kaaduin vielä samassa rypäkässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *