Header image alt text

Espanja

Espanja kohde ja matkailutietoa.

Kanarian Saaret

Kanarian saarten suosio perustuu niiden eteläiseen sijaintiin. Afrikan rannikolla kaukana Manner-Euroopasta sijaitsevat nämä seitsemän Espanjalle kuuluvaa Kanarian saarta. Ilma on leuto silloin kun Euroopassa on talvi. Sydäntalvellakin lämpötila pysyttelee 20 asteen tuntumassa. Keväällä, joka alkaa jo helmikuussa, lämpötila voi kivuta jo hellelukemiin.
Suosituin matkailusesonki on syksystä kevääseen. Silloin kun Välimeren kohteissa on liian viileää rantalomailuun.

Kanarian saaret ovat myös suosittu paikka ympärivuotiseen oleskeluun. Tällöin kannattaa ottaa huomioon, että Kanarian saarten kesä saattaa olla tuskallisen kuuma. Tämä koskee erityisesti saarten sisäosia. Atlantin rannan tuntumassa on kesälläkin siedettävät oltavat. Jos tuulee.

Euroopan turistivirrat suuntautuvat kesällä Välimerelle, jolloin Kanarialla on melko hiljaista. Parhaiten Kanarian saaret soveltuvat niille, jotka haluavat viettää pitkän kesän Suomessa ja viettää talvet lämpimässä.
Matkakohteena Kanaria ei ole vain yksittäinen kohde vaan koostuu seitsemästä saaresta, joista neljälle suurimmalle tehdään kansaivälisiä lentoja ja kolmelle pienimmälle kuljetaan yleensä suurempien saarten kautta.

Suuret saaret:

Gran Canaria, ”Suuri Kanaria”. Siellä sijaitsee Las Palmas, Kanarian saarten suurin kaupunki.
Teneriffa, suurin saari pinta-alaltaan. On suomalaisten suosikki. Puerto de la Cruz (Teneriffa) ja Las Palmasin (Gran Canaria) kanssa ovat saarten hallinnollisia pääkaupunkeja.
Fuerteventura. Toiseksi suurin saari kooltaan. Fuerteventura on Kanariansaarista tunnettu lomasaari, joka hurmaa upeilla hiekkarannoillaan ja kirkkaalla turkoosilla vedellään. Saari on suosittu paikka vesiurheilulle, kuten surffaukselle, purjelautailulle ja leijasurffaukselle. Fuerteventuralla voi myös tutustua saaren aavikkomaisiin maisemiin ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä.

Lanzarote. Itäisin karu saari. Lanzarote on Kanariansaarista tunnettu vulkaaninen saari, joka tarjoaa ainutlaatuisia maisemia ja luonnonmuodostelmia. Saarella voi vierailla Timanfaya kansallispuistossa ja ihailla tulivuorten muovaamia kraattereita ja mustia laavakenttiä. Lanzarote on myös suosittu kohde taiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille, sillä se on taiteilija César Manriquen kotisaari ja tarjoaa hänen suunnittelemiaan näyttäviä nähtävyyksiä, kuten Jameos del Agua ja Jardin de Cactus.

Pienet saaret

La Palma: La Palma on Kanariansaarista tunnettu kaunis ja vehreä saari, joka tarjoaa upeita patikointi- ja vaellusmahdollisuuksia upeiden luonnonmaisemien keskellä. Saari on myös suosittu kohde tähtitaivaan tarkkailuun, sillä se on nimetty Maailmanlaajuisen Tähtitieteellisen Unionin (IAU) biosfääriksi pimeiden taivaiden ansiosta.

El Hierro: El Hierro on Kanariansaarista pienin ja rauhallisin saari, joka tarjoaa upeat mahdollisuudet sukellukseen ja snorklaukseen. Saari on tunnettu myös upeasta luonnostaan, johon kuuluvat tulivuoren muodostamat kraatterit, vehreät metsät ja upeat merenrantanäkymät.

La Gomera: La Gomera on Kanariansaarista vihrein saari, joka tarjoaa upeita patikointireittejä laakerimetsissä ja upeat näkymät jyrkiltä kallioilta Atlantin valtamerelle. Saarella on myös rikas kulttuuriperintö, ja se tunnetaan erityisesti ainutlaatuisesta ”viestinnän pillistä” (silbo gomero), joka on Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luettelossa.

Plussat ja miinukset Kanarian saarista yleensä:

+ lämmintä kaikkina vuodenaikoina
+ hyvät palvelut matkailijoille
+ englannilla pärjää kohtuullisesti ja ruokalistat ovat usein myös suomeksi
+ lyhyt lentomatka verrattuna Aasian ja Amerikan kohteisiin
+ Espanja kuuluu EU:iin ja valuutan vaihtoa ei tarvita
+ autonvuokraus ja polttoaine suomalaisittain halpaa
– monissa kohteissa turistiteollisuuden vaikutelma
– suurimmat saaret luonnoltaan karuja
– ei merkittäviä historiallisia nähtävyyksiä

5 Comments

 1. Tanja sanoo:

  Kanariansaarista on jo ehtinyt tulla aivan liian kaupallisia omaan makuuni, noita pienimpiä lukuun ottamatta. Kait sitä on jo tähän ikään mennessä ehtinyt käydä niin monella aurinkolomalla, että kaipaa sen auringon lisäksi jotain ainutlaatuisen paikallista, niin kulttuurin kun ruokien suhteen. En käsitä, kuinka ihmiset jaksavat Kanariallakin syödä muusia ja lihapullia, kun tarjolla on todella ihania erikoisuuksia. Kielitaidottomille eläkeläisille nuo suomalaisten valloittamat alueet on omiaan talvehtimiseen, mutta itse lennän niistä kauas.

 2. Muuttolintu sanoo:

  Minä taas olen suomalainen muuttolintu, joka eläkepäiviä viettävänä on päätynyt elämään talven kylmät kuukaudet Kanarialla ja Suomen suloisen suven sitten kotimaassa. Kuulun myös siihen ihmisryhmään, jota ei ole siunattu kielipäällä ja sen vuoksi olenkin valinnut puolisoni kanssa juuri kuvaamasi ”suomalaissiirtolan”. Olo on paljon turvallisempi ja kotoisampi kun voi ihan maanmiesten kanssa viettää aikaa ja saa helposti apua ongelmatilanteissa ihan omalla äidinkielellä. Olen luonnollisesti vuosien varrella oppinut muutamia lauseita espanjaa ja hieman englantia, mutta enpä usko tulevani niillä toimeen. Mielestäni ei ole mitään pahaa siinäkään, että toisinaan ruokaillaan muusia ja lihapullia tarjoilevissa suomalaisravintoloissa, koti-ikävä iskee aurinkorannallakin. Omasta mielestäni täällä talvehtivat kuitenkin kunnioittavat paikallisten perinteitä eivätkä aiheuta heille minkäänlaista haittaa, päinvastoin.

 3. Mikä saari nuorille? sanoo:

  Tuli tuota artikkelia ja noita yllä olevia kommentteja lukiessa mieleen, että mikähän se olisi nuorelle ja vauhdikkaalle paras Kanarian saari? Kaipaisin siis nimen omaan muiden nuorten seuraa, eläkeläisten kanssa en halua lomaani viettää!

 4. Juuso sanoo:

  Viime vuosina Kanarialle matkaavien suomalaisten koostumus on vähän muuttunut sikäli, että ne halpaa viinaa jahtaavat ovat vähentyneet. Tottahan Kanariallakin juodaan, koska alkoholin hinta on naurettavan alhainen Suomeen verrattuna, mutta vaikuttaa siltä, että osa juopporeissujen tekijöistä on suunnannut Thaimaahan päin. Siellähän ne samat litkut on vieläkin halvempia!

 5. Teija sanoo:

  Puerto de la Cruz sopii talvella oikein mainiosti joulunkin viettoon, sillä se ei monista Välimeren kohteista poiketen autioidu talvellakaan. Itse olen ollut siellä jouluna 2013, ja ihastuin ikihyviksi kaupungin kauniiseen jouluvalaistukseen ja pikkuisiin joulumarkkinoihin, joita löytyi usealta aukiolta. Iltaviihteen osalla kaikki toimii kuten kesälläkin, ja loistavia baareja ovat esimerkiksi Blanco Bar ja Color Coffee. Paikallisen tavan mukaan, paras viihde alkaa vasta kello 11 jälkeen ja jatkuu sitten tietysti aamuvarhaiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *