Header image alt text

Espanja

Espanja kohde ja matkailutietoa.

Kanarian Saaret

Kanarian saarten suosio perustuu niiden eteläiseen sijaintiin. Afrikan rannikolla kaukana Manner-Euroopasta sijaitsevat nämä seitsemän Espanjalle kuuluvaa Kanarian saarta. Ilma on leuto silloin kun Euroopassa on talvi. Sydäntalvellakin lämpötila pysyttelee 20 asteen tuntumassa. Keväällä, joka alkaa jo helmikuussa, lämpötila voi kivuta jo hellelukemiin.
Suosituin matkailusesonki on syksystä kevääseen. Silloin kun Välimeren kohteissa on liian viileää rantalomailuun.
Kanarian saaret ovat myös suosittu paikka ympärivuotiseen oleskeluun. Tällöin kannattaa ottaa huomioon, että Kanarian saarten kesä saattaa olla tuskallisen kuuma. Lisäksi turistivirrat suuntautuvat kesällä Välimerelle, jolloin Kanarialla on melko hiljaista. Parhaiten Kanarian saaret soveltuvat niille, jotka haluavat viettää pitkän kesän Suomessa ja viettää talvet lämpimässä.
Matkakohteena Kanaria ei ole vain yksittäinen kohde vaan koostuu seitsemästä saaresta, joista neljälle suurimmalle tehdään kansaivälisiä lentoja ja kolmelle pienimmälle kuljetaan yleensä suurempien saarten kautta.
Suuret saaret:
Gran Canaria, “Suuri Kanaria”. Siellä sijaitsee Las Palmas, Kanarian saarten suurin kaupunki.
Teneriffa, suomalaisten suosikki. Puerto de la Cruz (Teneriffa) ja Las Palmasin (Gran Canaria) kanssa ovat saarten hallinnollisia pääkaupunkeja.
Fuerteventura. Suurin saari
Lanzarote. Itäisin karu saari.
Pienet saaret
La Palma, El Hierro ja La Gomera.

Plussat ja miinukset Kanarian saarista yleensä:
+ lämmintä kaikkina vuodenaikoina
+ hyvät palvelut matkailijoille
+ englannilla pärjää kohtuullisesti ja ruokalistat ovat usein myös suomeksi
+ lyhyt lentomatka verrattuna Aasian ja Amerikan kohteisiin
+ Espanja kuuluu EU:iin ja valuutan vaihtoa ei tarvita
+ autonvuokraus ja polttoaine suomalaisittain halpaa
– monissa kohteissa turistiteollisuuden vaikutelma
– suurimmat saaret luonnoltaan karuja
– ei merkittäviä historiallisia nähtävyyksiä

2 Comments

  1. Tanja says:

    Kanariansaarista on jo ehtinyt tulla aivan liian kaupallisia omaan makuuni, noita pienimpiä lukuun ottamatta. Kait sitä on jo tähän ikään mennessä ehtinyt käydä niin monella aurinkolomalla, että kaipaa sen auringon lisäksi jotain ainutlaatuisen paikallista, niin kulttuurin kun ruokien suhteen. En käsitä, kuinka ihmiset jaksavat Kanariallakin syödä muusia ja lihapullia, kun tarjolla on todella ihania erikoisuuksia. Kielitaidottomille eläkeläisille nuo suomalaisten valloittamat alueet on omiaan talvehtimiseen, mutta itse lennän niistä kauas.

  2. Muuttolintu says:

    Minä taas olen suomalainen muuttolintu, joka eläkepäiviä viettävänä on päätynyt elämään talven kylmät kuukaudet Kanarialla ja Suomen suloisen suven sitten kotimaassa. Kuulun myös siihen ihmisryhmään, jota ei ole siunattu kielipäällä ja sen vuoksi olenkin valinnut puolisoni kanssa juuri kuvaamasi “suomalaissiirtolan”. Olo on paljon turvallisempi ja kotoisampi kun voi ihan maanmiesten kanssa viettää aikaa ja saa helposti apua ongelmatilanteissa ihan omalla äidinkielellä. Olen luonnollisesti vuosien varrella oppinut muutamia lauseita espanjaa ja hieman englantia, mutta enpä usko tulevani niillä toimeen. Mielestäni ei ole mitään pahaa siinäkään, että toisinaan ruokaillaan muusia ja lihapullia tarjoilevissa suomalaisravintoloissa, koti-ikävä iskee aurinkorannallakin. Omasta mielestäni täällä talvehtivat kuitenkin kunnioittavat paikallisten perinteitä eivätkä aiheuta heille minkäänlaista haittaa, päinvastoin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>