Header image alt text

Espanja

Espanja kohde ja matkailutietoa.

Kanarian Saaret

Kanarian saarten suosio perustuu niiden eteläiseen sijaintiin. Afrikan rannikolla kaukana Manner-Euroopasta sijaitsevat nämä seitsemän Espanjalle kuuluvaa Kanarian saarta. Ilma on leuto silloin kun Euroopassa on talvi. Sydäntalvellakin lämpötila pysyttelee 20 asteen tuntumassa. Keväällä, joka alkaa jo helmikuussa, lämpötila voi kivuta jo hellelukemiin.
Suosituin matkailusesonki on syksystä kevääseen. Silloin kun Välimeren kohteissa on liian viileää rantalomailuun.
Kanarian saaret ovat myös suosittu paikka ympärivuotiseen oleskeluun. Tällöin kannattaa ottaa huomioon, että Kanarian saarten kesä saattaa olla tuskallisen kuuma. Lisäksi turistivirrat suuntautuvat kesällä Välimerelle, jolloin Kanarialla on melko hiljaista. Parhaiten Kanarian saaret soveltuvat niille, jotka haluavat viettää pitkän kesän Suomessa ja viettää talvet lämpimässä.
Matkakohteena Kanaria ei ole vain yksittäinen kohde vaan koostuu seitsemästä saaresta, joista neljälle suurimmalle tehdään kansaivälisiä lentoja ja kolmelle pienimmälle kuljetaan yleensä suurempien saarten kautta.
Suuret saaret:
Gran Canaria, “Suuri Kanaria”. Siellä sijaitsee Las Palmas, Kanarian saarten suurin kaupunki.
Teneriffa, suomalaisten suosikki. Puerto de la Cruz (Teneriffa) ja Las Palmasin (Gran Canaria) kanssa ovat saarten hallinnollisia pääkaupunkeja.
Fuerteventura. Suurin saari
Lanzarote. Itäisin karu saari.
Pienet saaret
La Palma, El Hierro ja La Gomera.

Plussat ja miinukset Kanarian saarista yleensä:
+ lämmintä kaikkina vuodenaikoina
+ hyvät palvelut matkailijoille
+ englannilla pärjää kohtuullisesti ja ruokalistat ovat usein myös suomeksi
+ lyhyt lentomatka verrattuna Aasian ja Amerikan kohteisiin
+ Espanja kuuluu EU:iin ja valuutan vaihtoa ei tarvita
+ autonvuokraus ja polttoaine suomalaisittain halpaa
– monissa kohteissa turistiteollisuuden vaikutelma
– suurimmat saaret luonnoltaan karuja
– ei merkittäviä historiallisia nähtävyyksiä

1 Comment

  1. Tanja says:

    Kanariansaarista on jo ehtinyt tulla aivan liian kaupallisia omaan makuuni, noita pienimpiä lukuun ottamatta. Kait sitä on jo tähän ikään mennessä ehtinyt käydä niin monella aurinkolomalla, että kaipaa sen auringon lisäksi jotain ainutlaatuisen paikallista, niin kulttuurin kun ruokien suhteen. En käsitä, kuinka ihmiset jaksavat Kanariallakin syödä muusia ja lihapullia, kun tarjolla on todella ihania erikoisuuksia. Kielitaidottomille eläkeläisille nuo suomalaisten valloittamat alueet on omiaan talvehtimiseen, mutta itse lennän niistä kauas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>